SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrotts-Orden
Göteborg
Välkommen till Idrotts-Orden Göteborg
Hej !
Du har nu kommit in på Idrotts-Orden Göteborgs  hemsida.
Den är delvis under uppbyggnad och alla länkar och informationsflöde kanske inte finns tillgängligt ännu, men det är på G (antagligen blir den aldrig helt färdig).
Här kan du att läsa om vad vi har för verksamheter.
Du kan läsa om alla våra stipendiater som vi delat ut stipendier till ända från 1961 då den förste stipendiaten utsågs.
Under rubriken Medlemsinfo hittar du som medlem det mesta du kan vara intresserad av att veta.
Här finns även lite allmän information som kanske kan locka dig som ännu inte är  medlem hos oss,
som våra emminenta ärtuncher med föredrag, matinevisningar aktuela filmer mm.mm
IO:s on-line ärtlunch den 18:e februari 2021
2021-02-21 12:06
ett litet kollage av de bilder som blivit inskickade
Oj vad trevligt detta blev,
vi har dessutom fått in 1250kr av 17st bröder till vår stipendifond, STORT TACK till er alla.
Goda Bröder!
2021-02-07 23:46
Den 9 december firade vår kära  Idrotts-Orden sitt 126:e verksamhetsårs fullbordan. Det var en synnerligen omvälvande tid i vårt land 1894, då den relativt  unge (29 år) Wilhelm Friberg för en handfull likasinnade, samlade i Balders Hage, lade fram sin vision om att bilda ett Ordens-sällskap med uppgift att söka dana idrottsutövarna till goda karaktärer med trohet till ideella värden. Att via den gamla latinska sentensen Mens sana in corpore sano, dvs ”en sund själ i en sund kropp”, samla idrottsfolket till en komplettering av de rent idrottsliga med mer ”andliga och fostrande” värden, samtidigt som ett bevarande av gemenskapen med den generation som lämnat tävlingsbanorna underlättades.

I år, 2021, står Idrotts-Orden inför starten av vårt 127:e verksamhetsår och situationen i vårt land torde vara minsta lika ”omvälvande” nu som det var då vårt Ordens-sällskap bildades. Ja, inte bara i vårt land, Corona-pandemien har ju svept fram över världen och tvingat fram restriktioner och förbud överallt, vilka omintetgjort all normal föreningsverksamhet. Och även om vaccinations-program nu aktualiseras får vi nog räkna med fortsatta restriktioner under i alla fall första halvåret. Det verkar dock ändå som om vi kan börja skymta ljuset i tunneln, om än ganska svagt men dock påtagligt.

Det gångna året har varit en helt ny upplevelse för oss med inställda grad-givningar och medlemsarrangemang och, framför allt , ett omöjliggörande att som vanligt få träffas och ”tjöta” en stund tillsammans över en kopp kaffe.

Men något har vi i alla fall kunnat genomföra, i huvudsak i våras innan smittoläget tvingade fram skärpta restriktioner. Det var Skatås-promenaden, IO-golfen, museibesök och någon gradgivning. Stora Rådet har kunnat genomföra ett antal sammanträden och då har oftast medlemsfrågor diskuterats. Både dödsfall och ensamhetsproblem har dykt upp och som vi, som Bröder, inte får lämna utan stöd.

Även frågorna om gradgivningar och medlemsarrangemang har behandlats och, utan att överdriva, får vi kanske säga som vår gamle stadsminister gjorde år 1940 – Vår beredskap är god!  Så därför , alla IO-Bröder, tag emot en hälsning från Stora Rådet att vi fortsätter verka i Idrotts-Ordens anda, att vi möts igen till samlingar under året och att vi fortsätter att ta hand om varandra. Och så ses vi så snart det blir möjligt och då får vi ett verkligt Gott Nytt År!

 

Gradgivningarna i VI:e graden och IV:e graden i vår har ställts in så närmast ser vi fram V:e graden 31 oktober 2021 och Högtidsdagen med I:a graden 28 november 2021.      

 

Era Bröder i Stora Rådet

Årets Klubbmästerskap i Golf är avgjord
2020-10-08 14:10
hej Broder,
se nedan brev skrivet av årets segrare Thore Grönqvist.

det kommer även lite bildar från åters Golfmästeskap,följ länken
http://www.idrotts-orden.se/sida/?ID=242993 

Roland Jonsson

Idrottsordens klubbmästerskapgolf

 

Känner mig givetvis hedrad, glad och överväldigad att få vinna denna titel 2020. Att få en inteckning i detta vandringspris med sin 21 åriga golfhistoria, är stort. Får tacka arrangörer, sponsorer och bröder för en trevlig dag på Sankt Jörgens golfklubb.

Vid ankomst till banan visade sig vädret inte på sin bästa sida, regn o blåst, men 5–10 minuter innan vår bolls starttid slutade regnet att falla. Underbart att slippa regnkläder och paraply, förutsättningarna ökade avsevärt.  

Jag började med par på första hålet, vilket gör att anspänningen släpper lite grann. Första 9 hålen var jag 6 slag över banans par.

Mina trevliga medspelare Donald, Crister och Hans ”peppade” vilket alltid känns bra. Spelet flöt vidare och vi hade väldigt trevligt i bollen, mycket att prata om. Världen är liten när man lär känna varandra och inse vilka gemensamma personer man känner och andra berörings punkter man har.

Solen lyste då och då, vilket spelet också gjorde på de sista 9 hålen, kom in på 4 slag över, vilket totalt blev 70 slag och räckte till en första plats.

Återigen, tacka alla för en trevlig dag som slutade i dur.

 

/Thore Grönqvist

Rätt svar IO-höstpromenad den 4:e oktober 2020 i Skatås
2020-10-07 00:04
Några av de 35 deltagarna fångade på bild
Söndagen den 4 oktober var vi 35 personer som deltog på vår Höstpromenad trotts att väderprognosen inte var den allra bästa.

Bästa svarsresultat blev dennan gång 8 rätt.


De rätta svaren.

Fråga 1, Eriksberg

Fråga 2, Halvnelson

Fråga 3, 1819

Fråga 4, Cool Candys

Fråga 5, Gösta Ekman

Fråga 6, 58

Fråga 7, 1944

Fråga 8, Glass

Fråga 9, Bolagsnamn (Vagn AktieBolaget I Södertälje)

Fråga 10, 1874

Rätt rad blir då: 112 2X2 11X X

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Idrotts-Orden, 18/02 07:57 
Idrotts-Orden, 27/11 18:00 
Idrotts-Orden, 01/09 18:45 
 
Företagare vill du annonsera HÄR ?
Kontakta, mats@elgstrand.one
Gynna våra sponsorer de gynnar oss