SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrotts-Orden
Göteborg

Välkommen till Idrotts-Orden Göteborg
Hej !
Du har nu kommit in på Idrotts-Orden Göteborgs  hemsida.
Den är delvis under uppbyggnad och alla länkar och informationsflöde kanske inte finns tillgängligt ännu, men det är på G (antagligen blir den aldrig helt färdig).
Här kan du att läsa om vad vi har för verksamheter.
Du kan läsa om alla våra stipendiater som vi delat ut stipendier till ända från 1961 då den förste stipendiaten utsågs.
Under rubriken Medlemsinfo hittar du som medlem det mesta du kan vara intresserad av att veta.
Här finns även lite allmän information som kanske kan locka dig som ännu inte är  medlem hos oss,
som våra emminenta ärtuncher med föredrag, matinevisningar aktuela filmer mm.mm
Bilder från vårt 129:e årsmöte
2023-09-24 11:14

Broder,

klicka på länken nedan för att komma direkt till bilderna från årsmötet,

OBS du måsta vara inloggad!

 

https://www.idrotts-orden.se/sida/?ID=242997 

Några rader från 2022 års segrare av IO Golfen
2023-07-26 11:00

HIO på IO-golfen 2022
Ordensmästerskapet i golf startade år 2000, med Egon Gabrielsson som segrare vilket han även upprepade 2007 och 2014, för övrigt den ende med 3 segrar! Tävlingen har sedan hållits i obruten följd 23 gånger. Själv kom jag med i vår Orden 2004 och deltagit i alla år sedan dess utom 2021. Antalet deltagare har tyvärr minskat genom åren från 28 st. till nu senast 9 st.Då Kjell Ehrencrona vann mästerskapet på Öijared 2021, spelade vi i september 2022 på hans hemmabana.Lerjedalen i strålande höstväder på en bana i toppskick Jag spelade med Kjell E som jag spelat med flera gånger tidigare, bland annat när han vann på Gräppås 2013. Vi är ju orienterare båda så vi har ju ofta setts i skogen. Kjell höll ihop sitt spel bra, medan jag hade några mindre bra hål i början. På femte hålet ett korthål på 140 m slog Kjell ett slag där vi båda såg bollen försvinna. När vi sen kom fram till green låg bollen i koppen. Efter fotografering fortsatte den trevliga rundan och jag kom in i zonen. Detta fortsatte rundan ut och jag landade på 39 poäng, vilket räckte till seger. Roger Glenvik var 2:a på 37 p och Kjell 3:a på 36 p. Efter mat, kaffe och trevlig samvaro vidtog prisutdelning som Roland Jonsson skötte förtjänstfullt. 

 Med nöje hälsar jag vår Ordens alla golfare till Stora Lundby GK torsdagen 21 september klockan 9:00 för kaffe och fralla och startar sedan 10.00.

 İnbjudan liggersedan några veckor på hemsidan. 

Frågor ring Bernt Fredriksson 031-265216 eller 0700-301450. 

 

Se lite bilder och resultat här: https://www.idrotts-orden.se/sida/?ID=242993

Fullmatat program i fullsatt salong
2023-06-01 23:51

Sedan 2011 har Idrotts-Ordens manskör, eller Golden Oldies som den gemensamma ordenskören för Idrotts-Orden och ordenssällskapet W:6 kallar sig utanför ordensaktiviteterna, haft sin vårkonsert i anrika Aftonstjärnan. Liksom alla tidigare år så drog årets föreställning fulla hus, dvs 181 åskådare!

Publiken bjöds på ett väldigt varierat program. I två akter fick man lyssna till manskör, blandad kör, trad-jazz med IO-bandet, liten sånggrupp Razzamatazz Singers, göteborgsprofilerna Ada & Beda liksom Kal & Osbonn och dessutom fick man vara med och sjunga med i härliga, roliga allsånger kompletterade med passande bilder. En allsång på Beatlesmelodin ”When I´m sixty four” med svensk text ”Äldreomsorgen” väckte stor munterhet.
Hela föreställningen toppades av gästartisterna Holberg & Funk, två suveräna musikalartister som bjöd på ett sprakande, gnistrande musikfyrverkeri, bl a ett medley med låtar från nyss bortgångna Tina Turner.
Golden Oldies  framförde de traditionella vårsångerna med bravur och överraskade också publiken med falsett-sång i pop-låtarna ”Barbara Ann” och ” The Lion Sleeps To-night”
Razzamatazz Singers briljerade med svängig stämsång. IO-bandet fick hela salongen att gunga av glad-jazzrytmer. Villy Holmberg hälsade publiken välkommen med ett eget komponerat hälsningsode.  Hasse Waldén presenterade alla nummer med fyndigt skrivna texter.
 Hela konserten slutade med att publiken tände sina mobiltelefoner och sjöng med i ”Stad i ljus”.  ”Detta var pampigt!” kommenterade en kvinna i publiken.

I pausen serverades fika med gott tilltugg, liksom vin, och det tycktes mycket uppskattat av publiken.

Kören är tacksam för det stora intresset och hälsar redan nu publiken välkommen till nästa års vårkonsert på Aftonstjärnan!

 

Kenth Berndtsson

Resultat och svar, poängpromenaden
2023-05-25 16:16

Rätt svar:

Fråga 1. X1949

Fråga 2. X Kronobergs län

Fråga 3. 1 FIAT

Fråga 4. 1 Siw Malmkvist

Fråga 5. X Freddie Mercury

Fråga 6. X Malmö Stadion

Fråga 7. 1 Subaru

Fråga 8. 1 Roland Nilsson

Fråga 9. 2 Palermo

Fråga 10. 2 Personbil

 

Utslagsfråga. 13,9 miljoner

 

Frågorna var av det kluriga slaget och ställde till problem för flera av deltagare.

Segrade gjorde Donald Persson med 6 rätta svar. Han har deltagit i många poängpromenader och man ser hur viktig rutinen är.

Ytterligare två deltagare hade 6 rätt.

Vi söker stipendiater med din hjälp
2023-04-07 11:27

Bästa IO-bröder,

Nu är det dags att se er omkring inom idrotten, för att kunna föreslå ämnen till nya stipendiater i höst. Vi vill gärna ha in tips på killar eller tjejer i alla möjliga sporter.

Och likaså om det finns någon idrottsledare därute som behöver uppmärksammas.

Fyll i blanketten på hemsidan och skicka in några rader med namn, adress, idrott, klubb och ev. bedrifter per mail till info@idrotts-orden.se eller till stipendiater@matsstromberg.se.

Gör det redan i vår så vi har tid att se igenom alla tips. Sista dag för ansökan är 31 augusti.

 

Ha en fin vår och sommar, hälsar

IDROTTS-ORDENS STIPENDIEKOMMITTÉ

 
Företagare vill du annonsera HÄR ?
Kontakta, mats@elgstrand.one
Gynna våra sponsorer de gynnar oss