SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrotts-Orden

Möte med vår Högste Beskyddare - Prins Carl Philip
2018-08-24 18:19
Stockholms Slott den 8 mars 2016.
Ända sedan Prins Bertils tid som Idrotts-Ordens högste beskyddare har vi väntat på att få en officiell audiens. Mats Strömberg fick kontakt med Prinsens sekreterare Anita Söderlind som på ett mycket positivt sätt lotsade oss fram till en audiens på Stockholms Slott den 8 mars. Det var med mycket stor förväntan vi såg fram mot detta tillfälle att på ett mera ingående sätt beskriva för Prins Carl Philip, Idrottsordens organisation, inriktning och mål. Efter anmälan vid slottsporten slussades vi in till Prinsens mottagningsrum av hans sekreterare. Genast vid starten av vårt möte kunde vi konstatera att Prinsen var en behaglig och avspänd person, som fick oss att se stora likheter med hans föregångare Prins Bertil.
Mats som var förberedd med sin kamerautrustning behövde inte agera, för att föreviga vårt besök. Hovets fotograf anlände och tog genast hand om fotograferingen. Innan vi inledde vår information tackade vi Prinsen för inbjudan samtidigt som vi överlämnade en graverad plakett-tavla, som bekräftade Prinsens roll som vår Högste Beskyddare. Vi fäste sedan IO –nålen på Prinsens kavajslag. Under vår information var Prinsen mycket engagerad och ställde en mängd frågor. Han uttryckte att han var stolt att efterträda sin farfar, Kronprins Gustav Adolf och Prins Bertil, som Högste Beskyddare för Idrotts-Orden.
Vi tog även upp frågan om Prinsens syn på våra planer på att fira vårt 125 års jubileum 2019. Det beslöts att vi fortsätter att arbeta med frågan och håller honom informerad under hand genom hovets Informationsavdelning och hans sekreterare. Vi informerade även om vår dotterloge i Värmland, mot bakgrunden att Prinsen är Hertig av Värmland. Vårt möte som varade i ca 1,5 timma avslutades med en mycket trevlig diskussion kring idrott, motorsport mm. Härvid framkom att Prinsen är Djurgårdare medan Kungen är AIK’are. Avslutningsvis kan vi konstatera att vi öppnat för ett gott samspel med vår Högste Beskyddare, som vi tackar för ett trevligt och konstruktivt möte. Åke Sköldberg Mats Strömberg Ordensgeneral Media ansvarig

Nyhetsarkiv
Idrotts-Orden2020-11-27 18:00
Från GP 19-11-222019-11-22 10:42
 
Företagare vill du annonsera HÄR ?
Kontakta, mats@elgstrand.one
Gynna våra sponsorer de gynnar oss