SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrotts-Orden

Idrotts-Orden
2020-11-27 18:00

Kära Bröder!

 

Adventstiden är inne, de fyra veckorna fram till jul.  Själva ordet advent är , som de flesta av oss vet,

latin och betyder bokstavligen ankomst, men har hos oss alltmer fått innebörden förväntan. Vi känner förväntan inför vad som skall komma och då inte minst inför ett slut på den förbannelse som i form av corona pandemien sveper över världen. Vi känner förväntan inför vad det nya året kan innebära för vår kära Idrotts-Ordens 127:e verksamhetsår, inför vad det kan komma att innebära för oss själva i form av gradgivningar, gemensamma matchbesök, promenader och högtidlig (men gemytlig) samvaro med alla Bröderna.

 

Allt detta, normala händelser i vårt normala Ordens-liv, har under det gångna verksamhetsåret till största delen måst inställas. Men trots allt har vissa delar ändå kunnat genomföras, om än i något för situationen anpassat skick.

Skatåspromenaderna, IO-golfen, museivandringen, någon gradgivning, har med iakttagande av gällande restriktioner blivit av, under det att andra med saknad fått skjutas på framtiden. Särskilt tråkigt är att vårt årsmöte inte kunnat genom föras, det är första gången under Idrotts-Ordens levnad denna Stora Rådets redovisning av det gångna året och Brödernas bedömning ej kunnat lämnas i föreskriven tid. Men den kommer....

 

Mycket roligt är dock att vår sångkör, Golden Oldies, även om de omtyckta Adventskonserterna inte kunnat bli av, på vår Musikmästares initiativ lyckats genomföra ett antal egna sångövningar   i syfte att hålla uppe och förstärka den redan höga sångliga kvaliteten. Här ser vi fram emot, om möjligt, än mer välljudande inslag vid gradgivningarna när nu dessa väl kommer igång.

 

Också Stora Rådet har varit i funktion med regelbundna möten och samtal runt situationen, i allmänhet på Vikingars Fäste och med strikt iakttagande av inbördes två meters avstånd. Många av våra Bröder har avlidit under året, Såväl corona drabbade som av annat - vi minns dem väl, och skall , om än i strid med då gällande restriktioner, söka genomföra vår parentation och fjärde grad till våren.

 

Och därmed, kära IO-Bröder, vill Stora Rådet framföra ett tack till er alla för det sätt som ni hanterat en situation som ingen tidigare tvingats uppleva. Vi går nu gemensamt vidare i förvissning om att framförliggande dagar kommer att bli ljusare, sedda från Idrotts-Ordens horisont. Och ha en glad och förväntansfull adventstid, och en välsignad julhelg! 

 

                                                                         Era Bröder i Stora Rådet


Nyhetsarkiv
Idrotts-Orden2020-11-27 18:00
Från GP 19-11-222019-11-22 10:42
 
Företagare vill du annonsera HÄR ?
Kontakta, mats@elgstrand.one
Gynna våra sponsorer de gynnar oss