SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrotts-Orden
Välkommen till Idrotts-Orden
Denna filmen visar i korthet vår verksamhet
IO – Stipendiater - Resultat vid Inomhus EM Friidrott 2021
2021-03-21 11:03

Återigen har IO: s stipendiekommité visats sig ha en förtfäfflig fingertoppskänsla med att utse värdiga stipendiater, se bara på resultatlistan från inomhus EM i Polen nedan.

 

Vid Inomhus EM i Friidrott i TORUŃ, POLEN, 2021 placerade sig IO-Stipendiater på följande platser (bifogar även samtliga svenskars placeringar):

IO – Stipendiaters placeringar

Brons: Khaddi Sagnia (längd)                                   IO-Stipendiat 2010
Fyra: Carl Bengtström (400m)                                   IO-Stipendiat 2017

Övriga finalister: Michaela Meijer (9:a, stav)             IO-Stipendiat 2009
Semi: Andreas Kramer (7:a, 800m)                            IO-Stipendiat 2016
Semi: Lovisa Lindh (11:a, 800m)                                IO-Stipendiat 2009
Försök: Gaël De Coninck (32:a, 800m)                       IO-Stipendiat 2018

RESULTAT – samtliga svenskars deltagande


Guld:
Armand Duplantis (stav)
Silver: Thobias Montler (längd), Fanny Roos (kula)
Brons: Khaddi Sagnia (längd)
Fyra: Carl Bengtström (400m), Meraf Bahta (3000m)
Femma: Wictor Petersson (kula)
Sexa: Jesper Hellström (tresteg)
Åtta: Claudia Payton (60m)
Övriga finalister: Michaela Meijer (9:a, stav)
Semi: Andreas Kramer (7:a, 800m), Lovisa Lindh (11:a, 800m), Max Hrelja (18:e, 60m häck)

Försök: Linn Nilsson (17:e, 3000m), Joakim Andersson (21: a, 800m), Samrawit Mengsteab (21:a, 3000m), Jonatan Fridolfsson (26:a, 3000m), John Foitzik (29:a, 3000m), Vidar Johanson (30:e, 3000m), Gaël De Coninck (32:a, 800m), Julia Wennersten (32:a, 60m häck), Felix Francois (33:a, 800m), Leo Magnusson (35:a, 1500m), Johan Rogestedt (43:a, 1500m), Samuel Pihlström (44:a, 1500m), Odain Rose (50:e, 60m)
Kval: Maja Nilsson (9:a, höjd), Frida Åkerström (15:e, kula), Sara Lennman (17:e, kula)

sammanställt av Tommy Schill

Torsdagar är Ärtlunchdagar
2021-02-18 07:57
Hej Bröder,

 

Nu är det snart ett år sedan vi hade vår senaste ärtlunch på Vikingars fäste med föredrag och tipspromenad. Sist ut var Erika Johansson.

Coronan dök upp och alla våra trevliga aktiviteter har fått ställas in.

Det ser också ut som det kommer att dröja ytterligare några månader innan det finns en möjlighet att träffas.

 

Så - vad gör man? Vi tänkte kopiera vad föreningen "Ärtor i Haga" genomförde i höstas.

Vi tänkte utmana er på att delta på en Ärtlunch den 18 februari.

Du dukar upp en egen ärtlunch med allt vad det innebär, Ärtsoppa, hård macka med ost, pannkakor med sylt o grädde och kanske ett litet glas punch (om vi inte ska ut o köra bil).

Var och en bestämmer naturligtvis själv. Kanske tillsammans med en IO broder, fru, sambo etc.

När lunchen är uppdukad så tar du en bild (selfie) och skickar in till Mats Elgstrand på info@idrotts-orden.se så kommer Mats att publicera alla inskickade bilder i ett collage.

 

Vi hoppas på ett bra gensvar från våra medlemmar och ser fram emot alla trevliga o kul foton som kommer att strömma in till Mats.

Överskottet på våra ärtluncher brukar tillfalla vår stipendiefond.

Den som önskar kan skicka in valfritt belopp (förslagsvis en 50-lapp) till vår stipendiefond så fyller vi på den samtidigt.

Använd Pg 4 7739-8 eller Swish 0730 351664.


Om du är en Broder från Värmland så gäller BankGiro 343-2572!

 

Skicka gärna ett mail till info@idrotts-orden.se om ni planerar att deltaga….


Hoppas vi är många som äter ärtor den 18 februari

 

Hälsar

 

Lars C och Clas-Åke

En hälsning från vår stipendiat Naemi Johansson
2020-12-01 10:42
Naemi Johansson Svensk mästare 2020 i Sparring. Privat foto
Hej!

Jag tänkte på er alla inom Idrotts-Orden då det nu är lite drygt ett år sedan jag blev stolt stipendiat och fick träffa er vid ceremonin i Ordenshuset. Jag antar att ni inom Idrotts-Orden har haft samma problem som övrigt föreningsliv med att bedriva ordinarie verksamhet. För mig har corona inneburit att både EM i Bratislava, Slovakien och World-Cup i Slovenien blivit inställda. Dock blev det en lugnare period i smittspridningen tidigare i höst och förbundet kunde därför genomföra Svenska mästerskapen på plats i Skövde i oktober. Jag tog guld och blev därmed fortsatt svensk mästarinna.

 

Jag ville med detta mail bara på enklaste vis berätta för er att jag tog guld i grenen Sparring så att ni vet att ni gjorde ett bra val :-)

Du får gärna meddela era trevliga medlemmar genom er hemsida eller om ni har något medlemsbrev som ni skickar ut. Det kan säkert glädja många att höra att vissa saker fortsatt fungerar även om det är en besvärlig tid just nu som vi alla får gå igenom. 

 

Med vänliga hälsningar

Naemi Johansson//Stipendiat 2019

Idrotts-Orden
2020-11-27 18:00

Kära Bröder!

 

Adventstiden är inne, de fyra veckorna fram till jul.  Själva ordet advent är , som de flesta av oss vet,

latin och betyder bokstavligen ankomst, men har hos oss alltmer fått innebörden förväntan. Vi känner förväntan inför vad som skall komma och då inte minst inför ett slut på den förbannelse som i form av corona pandemien sveper över världen. Vi känner förväntan inför vad det nya året kan innebära för vår kära Idrotts-Ordens 127:e verksamhetsår, inför vad det kan komma att innebära för oss själva i form av gradgivningar, gemensamma matchbesök, promenader och högtidlig (men gemytlig) samvaro med alla Bröderna.

 

Allt detta, normala händelser i vårt normala Ordens-liv, har under det gångna verksamhetsåret till största delen måst inställas. Men trots allt har vissa delar ändå kunnat genomföras, om än i något för situationen anpassat skick.

Skatåspromenaderna, IO-golfen, museivandringen, någon gradgivning, har med iakttagande av gällande restriktioner blivit av, under det att andra med saknad fått skjutas på framtiden. Särskilt tråkigt är att vårt årsmöte inte kunnat genom föras, det är första gången under Idrotts-Ordens levnad denna Stora Rådets redovisning av det gångna året och Brödernas bedömning ej kunnat lämnas i föreskriven tid. Men den kommer....

 

Mycket roligt är dock att vår sångkör, Golden Oldies, även om de omtyckta Adventskonserterna inte kunnat bli av, på vår Musikmästares initiativ lyckats genomföra ett antal egna sångövningar   i syfte att hålla uppe och förstärka den redan höga sångliga kvaliteten. Här ser vi fram emot, om möjligt, än mer välljudande inslag vid gradgivningarna när nu dessa väl kommer igång.

 

Också Stora Rådet har varit i funktion med regelbundna möten och samtal runt situationen, i allmänhet på Vikingars Fäste och med strikt iakttagande av inbördes två meters avstånd. Många av våra Bröder har avlidit under året, Såväl corona drabbade som av annat - vi minns dem väl, och skall , om än i strid med då gällande restriktioner, söka genomföra vår parentation och fjärde grad till våren.

 

Och därmed, kära IO-Bröder, vill Stora Rådet framföra ett tack till er alla för det sätt som ni hanterat en situation som ingen tidigare tvingats uppleva. Vi går nu gemensamt vidare i förvissning om att framförliggande dagar kommer att bli ljusare, sedda från Idrotts-Ordens horisont. Och ha en glad och förväntansfull adventstid, och en välsignad julhelg! 

 

                                                                         Era Bröder i Stora Rådet

Vandring i emigranternas fotspår den 14e oktober 2020
2020-10-18 12:28
Idrotts Ordens medlemmar fick en inbjudan av Lyckans Soldater att delta i deras promenad "i Emigranternas fotspår" som genomfördes i veckan i härligt väder, även om det var lite blåsigt från och till.

Vi var 30 personer som hade nöjet att få promenera från Centralstationen, där emigranterna anlände till Göteborg, och fram till avresan ett par dagar senare med båt från Packhus platsen. 

LS ordförande, Roger Bodin, guidade oss engagerat under turen och fick oss att känna hur det kunde vara att lämna fosterlandet för ett nytt liv i Amerika. 

Roger berättade engagerat om emigranternas vandring från ankomsten till Centralstationen och fram till avresan från Packhuskajen.

Det hände en del på vägen!! Ungefär 25% av Sveriges befolkning utvandrade. 
Passa på att besöka Emigranternas Hus innan det längs ner vid årsskiftet.


Clas-Åke
Nyheter från våra grupper
I-O Göteborg, 07/02 23:46 
I-O Göteborg, 11/01 23:24 
I-O Göteborg, 08/10 14:10 
I-O Göteborg, 28/09 21:43 
 
Företagare vill du annonsera HÄR ?
Kontakta, mats@elgstrand.one
Gynna våra sponsorer de gynnar oss